Spring naar content
Bel ons adviespunt:
(013) 549 86 46

Onafhankelijke Cliëntondersteuning (OCO), Waalwijk


Onafhankelijke Cliëntondersteuning (OCO) helpt inwoners van Waalwijk bij het regelen van allerlei zaken, zoals het voorbereiden van een gesprek op school, het aanvragen van een uitkering of het vinden van hulp in huis.


De onafhankelijke cliëntondersteuner (OCO)
Een OCO kijkt met je mee. Hij of zij helpt jou met het voorbereiden en voeren van gesprekken. En denkt met je mee bij het aanvragen en regelen van zaken zoals een uitkering of hulp in huis, maar ook bij gesprekken op de school van je kinderen. De OCO is onafhankelijk, onpartijdig en gratis in de gemeente Waalwijk.

Zo werkt het
Neem contact op met ContourdeTwern en wij kijken of je vraag geschikt is voor de OCO. Is dit het geval? Dan zoeken we samen naar passende ondersteuning. Is dit niet het geval? Dan kijken we of er andere mogelijkheden zijn.

E-mail
infowaalwijk@contourdetwern.nl

Telefoon
0416 760 160
(bereikbaar maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 uur, woensdag tot 20.00 uur)

Word jij onze nieuwe vrijwilliger onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO)?

Alle inwoners van gemeente Waalwijk hebben recht op (onafhankelijke) informatie, advies en algemene ondersteuning op het gebied van WMO, preventieve zorg, zorg, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. De kracht in gemeente Waalwijk is de ondersteuning door zowel professionals als vrijwilligers. Deze ondersteuning is gratis en bestaat uit een paar afspraken waarmee inwoners weer op weg zijn geholpen.

Kom je graag op voor een ander? Ben je geïnteresseerd in WMO of heb je er ervaring mee? Is de zoektocht en aanvraag van gepaste zorg voor jou gemakkelijk? Weet je veel over opvoeden en opgroeien en ben je bekend in de gemeente Waalwijk? Spreken deze vragen je aan en wil je je graag actief inzetten voor een ander? Dan ben jij de ideale vrijwilliger onafhankelijke cliëntenondersteuning (OCO)!

Vrijwilliger worden voor onafhankelijke cliëntenondersteuning (OCO) kan via ContourdeTwern. Je krijgt via ons een training aangeboden om je kennis aan te scherpen. Ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Contactgegevens

Telefoonnummer(s): 0416 760 160
(bereikbaar maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur, woensdag tot 20.00 uur)

Deel deze pagina

Ander aanbod uit de regio

Buurtrestaurant | Waalwijk

Heb je zin om samen met andere vrouwen te lunchen en een praatje te maken? Kom dan gezellig langs op donderdag!

Buurtondersteuning | gemeente Waalwijk

De buurtondersteuner helpt mensen in de wijk bij problemen, hulpvragen of het organiseren van een activiteit in de wijk.

Ondersteuning bij uit elkaar gaan of scheiding | Waalwijk

Denk je na over uit elkaar gaan? Wil je tips over hoe je dit gesprek met je partner kan voeren? Ben je al jaren gescheiden maar verloopt dit niet soepel? Voor al deze vragen en alles wat daar tussenin zit, kun je terecht bij Alsjeuitelkaargaat in Waalwijk.